Het Archeologisch Museum bezoeken. Wat mag je ervan verwachten

Het Archeologisch Museum bezoeken. Wat mag je ervan verwachten

Als je in Arlon bent dan is het zeker aan te raden om een bezoekje te brengen aan het Archeologisch museum. Het ligt op een drukke route en zo zijn er dus veel mensen die een bezoek zullen brengen aan het archeologisch museum. Er zijn eeuwenoude spullen te vinden met alle informatie die je erover nodig hebt. Een bezoek aan het archeologisch museum is dan ook heel leerzaam voor jong en oud.

Waar staat het archeologisch museum om bekend?

Het museum staat bekend om zijn oudheid maar ook om wat er allemaal te zien is. Er zijn prachtige dingen te vinden waarvan we nu niets meer kunnen indenken, zo oud als dat het is maakt het een onvergetelijke indruk. Als je rondkijkt in het museum dan zie je allemaal oude dingen die zijn opgegraven en daarna tentoongesteld zijn. Een dag naar het archeologisch museum zal dan ook een dag worden om nooit meer te vergeten.

Hou oud is het museum?

Het museum is ondertussen al eeuwen oud. Het is al een eeuwen oud museum en is dan ook een trekpleister voor veel toeristen. Het museum zelf bestaat al sinds 1886 maar is sinds 1934 ergens anders gevestigd. Het is sinds die tijd gevestigd in neoklassiek gebouw dat uit 1840 komt. Het gebouw zelf is dan ook al een monument en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wat vind je in het archeologisch museum?

De agglomeratie lag in de stad op het oude grondgebied, dat werd de Orolaunum vicus genoemd. Er zijn verschillende opgravingen gedaan, de delen die zijn opgegraven liggen nu in het archeologisch museum. Als je een bezoekje brengt aan het museum dan kun je daar uitgebreid over lezen en een wonderlijke blik op werpen. Je kunt je haast niet voorstellen dat sommige dingen al zo oud zijn.

Andere dingen dan opgravingen

In het archeologisch museum zijn niet alleen maar opgravingen te vinden. Als je bij het archeologisch museum bent geweest dan wil je natuurlijk iets wat je eraan doet terugdenken, je kunt er dan voor kiezen om een leuk souvenirtje te kopen. Op deze manier heb je altijd een aandenken aan jouw bezoek aan het museum.

Iedereen is welkom

Iedereen is welkom in het archeologisch museum, als je wilt kun je er zelfs je verjaardag vieren. Het is leuk en leerzaam om een dag door te brengen in een museum. Voor jong en oud is er wat te leren en er is dan ook genoeg om te zien. Een dag naar het museum moet dan ook een dag zijn die niet meer vergeten kan gaan worden.

MEER TE WETEN KOMEN

Romeinse Thermen

Maitrank

Ardennen