Romeinse Thermen van Arlon, wat moet er erover weten

Romeinse Thermen van Arlon, wat moet er erover weten

Bij de romeinse thermen zijn sommige warmwaterbaden nog te zien, deze zijn al eeuwen oud. Een groot deel is in 1906 verwoest, gelukkig is er nog veel van over gebleven om te bezoeken. Een gedeelte van de waterplaatsen en stoombaden is nog overgebleven en is open om te bewonderen. Daardoor krijg je een uniek kijkje in hoe het er eeuwen geleden aan toe ging.

Waarom een bezoekje aan de romeinse thermen?

De romeinse thermen zijn zeker een bezoek waard, het zal het helemaal waard zijn om er een dag voor uit te trekken. Je kunt een unieke inkijk nemen in hoe het er vroeger was. Je kunt je niet voorstellen dat het er vroeger op die manier aan toe ging. Nu is alles zo anders en een stuk luxer dan hoe het er toen aan toe ging. Dat maakt het ook zo mooi om te zien hoe het vroeger ging toen er bijvoorbeeld nog geen stroom was.

Wat vind je er?

Het is heel erg mooi om de romeinse thermen te bezoeken, het zal een ervaring zijn die je nooit meer gaat vergeten. De ruïnes van deze thermen zijn de oudste van heel België, dat geeft wel aan hoe oud ze zijn. Het is bijzonder dat iets wat zo oud is nog steeds overeind staat, moet jij je eens indenken hoe sterk dat staat.

Hou oud zijn de romeinse thermen?

De romeinse thermen zijn al eeuwen oud, het stamt namelijk al van voor 1906. Vroeger werd het gebruikt als begraafplaats van de doden, die werden begraven met sieraden en juwelen. Dit deed men toen omdat men geloofde in leven na de dood, veel sieraden zijn opgegraven en tentoongesteld in een museum. In 1906 is een deel van de thermen verwoest maar er is een groot deel overgebleven wat nu een monument is om te bezoeken.

Arlon en de omgeving

Niet alleen de romeinse thermen zijn te bezoeken in Arlon, er is nog veel meer te zien en te bezoeken in Arlon. Arlon is een oude stad met mooie monumenten, kerken en kathedralen. Zo zijn er mooie karakteristieke plekken overgebleven die al eeuwen oud zijn. Dit maakt de stad Arlon een unieke stad waarvan aan te raden is een bezoek aan te brengen.

Andere monumenten

Er zijn veel monumenten te bezoeken in de buurt van Arlon. Zo is er het archeologisch museum, daar vind je bijvoorbeeld een aantal opgravingen uit de romeinse thermen. Er zijn verschillende kerken te bezoeken, breng eens een bezoek en sta versteld van de oudheid die erin terugkomt. Ook zijn er in de buurt kathedralen, daar kijk jij je ogen uit van de prachtige herinneringen die er te vinden zijn.

MEER TE WETEN KOMEN

Archeologisch Museum

Maitrank

Ardennen