Maitrank, Arlon staat er bekend om maar waarom?

Maitrank, Arlon staat er bekend om maar waarom?

Maitrank is een eeuwenoud drankje, maitrank is een drankje dat al bestaat sinds het jaar 840. In het jaar 840 voegden mensen planten, die seizoensgebonden waren toe, daar kwam een verfrissend drankje uit. Maitrank is het traditionele drankje dat afkomstig is uit de omgeving van Arlon. Het bestaat uit witte moezelwijn en lievevrouwebedstro, deze unieke combinatie zorgt voor een heerlijk drankje.

Waar wordt maitrank van gemaakt

Om maitrank te maken is het makkelijk om even terug te gaan naar het jaar 840. In het jaar 840 was er nog geen moderne machine of pers waarmee je drinken kon maken. Toen moest je alles met de hand doen en dat maakte het niet altijd even makkelijk. Door planten te mengen die in een bepaald seizoen groeide kwamen ze uit tot een heerlijk drankje, dat nu bekend staat met de naam maitrank.

Waar staat het om bekend

Maitrank staat bekend om zijn frisse zoete smaak, het is overal bij te drinken en te nuttigen. Arlon staat dan ook weer bekend om het brouwen van maitrank, dat is al eeuwenlang een feit. Tegenwoordig is het veel makkelijker om het te maken en ook wel in grotere hoeveelheden als vroeger natuurlijk. Nu kan iedereen genieten van die oh zo frisse maitrank.

Waar het komt het vandaan

Maitrank komt van oorsprong uit Arlon, al in de 9e eeuw zijn ze begonnen met het maken van maitrank. Als we teruggaan in de geschiedenis dan zou maitrank toxines uit je lijf verwijderen, het wordt om die reden wel vaak in een kuur gebruikt. Het is een gezond drankje dat ook nog eens iets goeds voor je lichaam doet.

Hoe nuttig je maitrank

Maitrank kun je overal mee nuttigen, echter hoort er wel altijd een schijfje sinaasappel aan het randje van het glas. Je kunt het op een terras nemen in de heerlijke zon, maar het kan natuurlijk ook bij een avonddiner. Hoe je het ook drinkt, het is zeker de moeite waard om er extra van te genieten. Het is een soort wijn die je kan drinken bij iedere gelegenheid.

Bezoek ook eens Arlon

Als je in Arlon bent dan is het zeker de moeite waard om ook eens verder te kijken. Arlon is een mooie oude stad waarin je veel leuke steegjes, straatjes en nog veel meer kunt vinden. Denk eens aan een kerk of bezoek eens een museum. Het wordt een dag om nooit meer te vergeten, daar kun je zeker van uit gaan.

MEER TE WETEN KOMEN

Archeologisch Museum

Romeinse Thermen

Ardennen